Spelinspektionen ger anmärkningar till ATG och Polar Limited kring otillåten vadhållning

Spelinspektionen ger AB Trav och Galopp, ATG, en anmärkning för otillåten vadhållning.
Spelinspektionen
Foto: TT
Det hela bottnar i att ATG erbjöd i februari vadhållning på en häst som kördes av en minderårig kusk vid tidpunkten. Detta strider mot reglerna om vadhållning på individuella prestationer för deltagare under 18 år.

”Det finns inget i ärendet som talar för att överträdelsen utgör en systematisk brist hos ATG eller någon av bolagets samarbetspartners. Dessa omständigheter talar enligt Spelinspektionen i förmildrande riktning. Spelinspektionen anser att den överträdelse som ATG har gjort sig skyldig till inte ska bedömas som allvarlig, men inte heller som ringa eller ursäktlig”, skriver Spelinspektionen i ett pressmeddelande.

I ett annat pressmeddelande informerar Spelinspektionen om liknande övertramp från Polar Limited. Bolagets regelbrott beror på att man erbjud vadhållning för bland annat straffsparkar, gula och röda kort till svenska spelare under kvalmatchen Sverige och Georgien i mars. Samma utlåtande ges mot bolaget som i fallet med ATG.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.