Spotify-grundare säljer aktier för flera miljarder

Spotifys grundare Martin Lorentzon och Daniel Ek har enligt handlingar från amerikanska finansinspektionen, SEC, under sommaren sålt aktier i bolaget för motsvarande 2,3 miljarder respektive 1 miljard kronor. Det rapporterar Ekot.
Spotify-grundare säljer aktier för flera miljarder - ek-lorentzon-spotify-900
Daniel Ek och Martin Lorentzon. Foto: Lars Pehrson/SvD/TT och Janerik Henriksson/TT

En talesperson för Daniel Ek uppger att han säljer en liten andel av sina aktier i Spotify som en del av sin långsiktiga finansiella planering. Sedan årets början har han dock ökat sitt totala ägande i bolaget.

Det sålda innehavet motsvarar ungefär en procent av företaget. Vid årets början ägde Daniel Ek cirka 8 procent av bolaget medan Martin Lorentzon ägde cirka 12 procent.

Sedan årsskiftet är aktien upp cirka 89 procent. Kursen stängde i fredags på 279 dollar. Bolaget genomförde en direktnotering våren 2018 med ett referenspris på 132 dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco