Spotlight Group vinstvarnar och drar tillbaka föreslagen utdelning

Finanskoncernen Spotlight Group uppger att marknadsklimatet har försämrats väsentligt med anledning av Ukrainarkriget och kommer leda till ett negativt resultat på 7-12 miljoner kronor under första kvartalet 2022. Som en följd av det osäkra omvärldsläget väljer bolaget också att återkalla sin tidigare föreslagna utdelning. Det framgår av ett pressmeddelande.
Spotlight Group vinstvarnar och drar tillbaka föreslagen utdelning - peter-goenczi-spotlight-900
Peter Gönczi. Foto: Spotlight
Spotlight kommer också att genast vidta åtgärder för att minska kostnadsbasen. Dessa effektiviseringar väntas vid full effekt minska kostnaderna med minst 20 miljoner kronor på årsbasis.

”Starten på året var redan innan de senaste veckornas händelser väldigt avvaktande och läget har snabbt försämrats. Detta har skapat problem i flera kapitaliseringar och noteringsprocesser. För koncernens del innebär det att intäkter både minskas och senareläggs. Att avvakta med utdelning och att kostnadseffektivisera är viktiga åtgärder att vidta i dessa tider och jag tror själv på devisen ’ju förr desto bättre’ när osäkerhet råder”, kommenterar VD Peter Gönczi.

Samtidigt stänger Spotlight inte helt dörren för en utdelning. Ambitionen är att senare i höst kunna sammankalla en extra årsstämma för att fatta beslut om dela ut hela eller delar av det tidigare aviserade utdelningsförslaget.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco