Starka siffror för modehandeln

Stilindex från Svensk Handel Stil visar att försäljningen av kläder i fackhandeln, mätt i jämförbara enheter och i löpande priser, ökade med 8,7 procent i oktober jämfört med samma månad förra året.

Motsvarande utfall för försäljningen i skobutikerna visar en uppgång med 5,5 procent.

Efter flera år av en negativ försäljningsutveckling under höstsäsongen ökar nu modehandeln för andra månaden i rad, skriver Svensk Handel.

“Det är en rejäl ökning med 5,5 procent för skor och hela 8,7 procent för kläder. Det är ovanligt att både september och oktober ökar – ofta är försäljningsökningen den ena månaden på bekostnad av den andra”, säger Mikael Sandström, branschordförande för Svensk Handel Stil.

“Om försäljningen varit sämre hade vi säkert skyllt på vädret men dessa ökningar har skett i några av de torraste och varmaste höstmånaderna på mycket länge varför ett trendbrott kan vara på väg för branschen. Nu ska det bli spännande att se vad november kommer att ha för utveckling. Jag tror dock inte vi kommer att se någon större tillbakagång i alla fall”, avslutar Mikael Sandström.

Hittills i år har försäljningen av kläder ökat med 2,1 procent medan skoförsäljningen ökat med 1,1 procent.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här