Stigande omsättning – men negativ organisk tillväxt för Hexpol

Polymertillverkaren Hexpol, som bland annat är en underleverantör till fordonsindustrin, redovisar ett justerat rörelseresultat på 583 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019.

Väntat var enligt Infront Datas prognossammanställning ett rörelseresultat om 564 miljoner kronor.

Justerad rörelsemarginal var 13,7 procent, att jämföra med väntade 13,8 procent.

Hexpol tog engångsposter på -100 miljoner kronor, avseende främst integrations- och omstruktureringskostnader men även förvärvs- och legala kostnader. Inga engångsposter var väntade i Infront Datas sammanställning.

Rapporterat rörelseresultat blev därmed 483 miljoner kronor.

Resultat efter skatt blev 355 miljoner kronor. Här väntades 419 miljoner kronor.

Nettoomsättningen uppgick till 4.244 miljoner. Väntat var 4.099 miljoner kronor. Den organiska tillväxten blev -8 procent, mot väntat -8,8 procent.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här