Stigande vinst för TF Bank

TF Banks rörelseresultat under det tredje kvartalet uppgick till 77,9 miljoner kronor (63,0).

Ökningen är främst hänförlig till stigande ränteintäkter och ett förbättrat K/I-tal.

Kvartalets resultat per aktie ökade med 25 procent till 2:69 kronor (2:16).

Koncernens rörelseintäkter har ökat med 21 procent till 196 miljoner kronor (162).

”Den starka utlåningstillväxten under det första halvåret 2019 har bidragit till stigande ränteintäkter under det tredje kvartalet. Däremot har säsongsmässiga variationer inom segment Ecommerce Solutions påverkat kvartalets intäkter negativt”, heter det.

Periodens räntekostnader påverkas positivt av att koncernens likviditetsreserv har minskat.

Koncernens rörelsekostnader har ökat med 13 procent till 71,4 miljoner kronor (63,0). Det tredje kvartalets kostnader för personal påverkas i viss utsträckning positivt av semesterperioden.

K/I-talet minskade till 36,5 procent (39,0) jämfört med tredje kvartalet 2018.

”Skalfördelar från en växande låneportfölj som genererar stigande intäkter har påverkat K/I-talet positivt”, står det i rapporten.

Kreditförlusterna ökade med 30 procent till 46,4 miljoner kronor (35,7).

”Tillväxten i låneportföljen genererar högre kreditförluster i absoluta tal och valutaeffekter påverkar också jämförelsen med det tredje kvartalet 2018 i viss utsträckning”, skriver TF Bank.

”Kreditförlustnivån har ändå förbättrats successivt under det senaste året, framförallt inom segment Ecommerce Solutions”, skriver TF Bank.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets