Största blankarfonden skalar ned

Sophos Capital Management, som är världens största hedgefondfirma inom blankningar, håller på att skala ned sin verksamhet. Det rapporterar Institutional Investor med hänvisning till källor.
Största blankarfonden skalar ned - index-penna-aktier-affarsvarlden-700_binary_6878447.png
Fonden krymper verksamheten efter att blankarfonder åkt på en stor smäll förra året. Fram till och med november var blankarfondernas avkastning -47,59%, enligt HFRX Equity Hedge: Short Bias Index.

Det framgår inte hur Sophos utvecklats. I slutet av 2019 hade bolaget sex separata hedgefonder och 1,16 miljarder dollar under förvaltning. Men sedan slutet av förra året har Sophos börjat avveckla vissa positioner och en del anställda har fått söka sig om till nya jobb, uppger insynspersoner.

Bakom Sophos står Jim Carruthers. Han startade bolaget 2004 med cirka 200 miljoner dollar i kapital. Dessförinnan var Carruthers ansvarig för blankningar på hedgefondfirman Thirdpoint.

I år har de mest blankade bolagen under Goldman Sachs blankarindex ökat med 13 procent. Därmed har kräftgången för blankare fortsatt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.