Stort antal åtalade för att ha manipulerat aktiepriser

Den amerikanska finansinspektionen Securities and Exchange Commission, SEC, åtalar 34 personer för att ha manipulerat priserna på småbolag. Det uppger Valuewalk.

De totalt 34 åtalade personerna och de sex företagen som är inblandade ska enligt SEC ha agerat mäklare utan att vara registrerade för den sortens verksamhet. Tjänsterna de erbjudit har syftat till att dölja kunderna och manipulera priserna.

Förseelserna är många, bland annat bedrägeri och manipulativ handel nämns, och av de 34 står nio misstänkta för kriminella handlingar.

För firmorna rör misstankarna bland annat upplägg som syftade till att blåsa upp småbolags aktiekurs och handel för kunders räkning trots avsaknaden av licens för att så göra.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.