Storytel vill omsätta 5 miljarder 2026

Ljudboksspecialisten Storytel presenterar nya finansiella mål på medellång sikt, i samband med kapitalmarknadsdagen i Stockholm i eftermiddag klockan 14.
Storytel vill omsätta 5 miljarder 2026 - Storytel
Foto: Storytel

Storytels finansiella målen är följande:

* Koncernens nettoomsättning ska uppgå till minst 5,0 miljarder kronor år 2026 genom organisk tillväxt.
* Organisk genomsnittlig årlig tillväxt av streamingintäkter om 15 procent.
* Ebitda-marginal på minst 12% 2026, med en långsiktig ambition att nå 15% eller högre.
* Capex, kapitalinvesteringar, om cirka 5% av koncernens intäkter.
* Positiv och betydande ökning av det operativa kassaflödet från 2023.

”Inom streaming har vi en beprövad affärsmodell med en nuvarande EBITDA-marginal på över 20% i Norden och USA, exklusive centrala kostnader. Vi kommer att allokera våra resurser till marknader med rätt förutsättningar för framgång, och genom att öka vår abonnemangsbas till mer än 3,2 miljoner betalande abonnenter till 2026 når vi en position att leverera tillväxt med en ökad lönsamhet över tid”, säger Johannes Larcher, VD för Storytel sedan oktober 2022.

Tillväxtstrategin för streamingverksamheten är fokuserad på tio utvalda kärnmarknader med hög ljudbokspenetration eller hög inkrementell tillväxtpotential. Dessa inkluderar Norden, USA, Nederländerna, Polen, Turkiet och Bulgarien, där Storytel redan har en ledande position.

Utanför de tio kärnmarknaderna har Storytel för avsikt att driva en försiktig och kapitaleffektiv expansionsstrategi på ett mindre antal streamingmarknader med hög potential, valda utifrån företagets tidigare erfarenheter.

Storytel ser potential i att nå lägre innehållskostnader genom att investera i eget innehåll för att förbättra lönsamheten över tid. När abonnent- och intäktsbasen expanderar förväntar sig Storytel ytterligare skalfördelar i organisation och i centrala funktioner.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG