SBB tecknar i Studentbostäders riktade emission

Studentbostäder i Norden meddelar under torsdagskvällen att de ska genomföra en riktad emission och en företrädesemission om sammanlagt ca 100 miljoner kronor. SBB och Fastator är två av teckningsåtagarna.
SBB tecknar i Studentbostäders riktade emission - Studentbostäder i Norden
Foto: Studentbostäder i Norden

Styrelsen i Studentbostäder ska i två omgångar, genomföra emissioner av aktier om totalt cirka 100 miljoner kronor till en teckningskurs om 1 krona per aktie, innebärandes att ca 100 miljoner aktier emitteras totalt, står det i pressmeddelandet.

Emissionerna, som sker i syfte att sänka bolagets skuldsättning och förstärka likviditeten, ska genomföras med stöd av emissionsbemyndiganden från en extra bolagsstämma den 20 juli.

Den riktade nyemissionen är till bolagets storägare Fastator, SBB och Svea Bank, vilka har ingått teckningsåtaganden uppgående till totalt 50 miljoner kronor.

“Företrädesemissionen görs i rättvisesyfte, där deltagarna i den riktade, inte ska delta i sådan utsträckning att övriga aktieägare riskerar att missgynnas eller att deltagarna gynnas, beaktat emissionerna sammantaget. Avståendet innebär att deltagarna i den riktade emissionen inte ska delta i företrädesemissionen i vart fall motsvarande de tecknade aktierna i den riktade emissionen och med de teckningsrätter som de tecknade aktierna berättigar till i företrädesemissionen”, skriver bolaget.

I företrädesemissionen har Otre Fund LP, en annan av bolagets större ägare, åtagit att delta och teckna aktier till totalt 20 miljoner kronor.

Tidigare under dagen meddelade Studentbostäder att de avser sälja fastigheter för 2 miljarder.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.Annons från Invesco