Sura miner på Asienbörserna

De asiatiska ledande börserna backade likt tisdagshandeln på Wall Street tillbaka en del på onsdagen efter att Bloomberg News rapporterat att USA:s tullar på kinesiska varor kommer att bestå åtminstone fram till det amerikanska presidentvalet i november.

Positiviteten inför det på onsdagen stundande undertecknandet av det så kallade ”fas 1”-handelsavtalet kom på skam redan under tisdagen, då Hongkongtidningen South China Morning Post rapporterat att Kinas syn på saken är att handelskriget inte är över och att avtalssigneringen snarare sätter punkt för en första runda av ett längre spel.

Indexrörelserna nedåt var dock i det stora hela lindrig och avtog från 19-månadershögsta. MSCI:s regionala index, Asia Apex 50, var ned med omkring 0,8 procent vid klockan 7.30.

Tokyobörsens Nikkei var ned med 0,5 procent och här märkte några av fordonsbolagen ut sig: Både Suzuki och Nissan steg över 1,5 procent. H&M-konkurrenten och Uniqlo-ägaren Fast Retailing var upp med lika mycket. Panasonic låg dock i storbolagstoppen 2,8 procent upp. I botten fanns ett flertal råvarubolag.

I Kina backade Shanghai 0,4 procent och Shenzhen 0,2 procent. Hongkongbörsens Hang Seng, där nätkonglomeratet Tencent och fordonsbolaget Geely backade kring 0,5 procent, var ned med 0,5 procent. Några banker emot, bland annat HSBC som var upp med 0,2 procent.

I Sydkorea, där Seoulbörsens Kospi backade 0,4 procent, var Samsung ned 1,7 procent.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.