Svårt för nordiska företag att få tillbaka sina anställda till kontoret

52% av företagen i Norden uppger att de har svårt att få tillbaka sina medarbetare till kontoret efter att pandemin har klingat av. Samma siffra för Sverige ligger på 66%. Det visar en ny rapport från fastighetsservicebolaget Coor.
Kontor
Tomma kontorslokaler i centrala Stockholm. Foto: Jonas Ekströmer / TT
”Tydligt är att vi återvänder till kontoret med helt nya önskemål, krav och behov”, säger Anna Carin Grandin, koncernchef på Coor.

De anställda ställer även högre krav på sina arbetsgivare om att ha en flexibel arbetsplats där man kan välja om man vill jobba hemma eller på kontoret. Enligt Coor är det idag få bolag som erbjuder full flexibilitet. Om inga förbättringar sker på arbetsplatsen inom två år kan 36% av bolagens anställda överväga att byta jobb. I gruppen 18 till 30 år ligger siffran på 47%.

I rapporten går det att se att företagen är lyhörda mot sina anställda. Nästan 60% av bolagen svarar att de planerar strukturella förändringar på sina arbetsplatser under 2022 och 2023.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.