Svedbergs vill göra företrädesemission på 406 miljoner

Badrumsbolaget Svedbergs avser att genomföra en företrädesemission på cirka 406 miljoner kronor före emissionskostnader, enligt ett pressmeddelande.
Svedbergs vill göra företrädesemission på 406 miljoner - Svedbergs
Foto: Svedbergs

Villkoren i emissionen är sådana att två befintliga aktier ger rätt att teckna en ny aktie. Teckningskursen är fastställd till 23 kronor per ny aktie. Detta kan jämföras med att Svedbergs aktie stängde på 36,30 kronor igår onsdag. Teckningsperioden kommer att pågå 4-19 januari.

Emissionen omfattar totalt 17,65 miljoner aktier och innebär en utspädning på cirka 33,3 procent för de aktieägare som väljer att inte delta.

Den största ägaren Stena Adactum, som sitter på 40,6 procent av aktierna, har åtagit sig att teckna sin pro rata-andel av emissionen. Vidare har storägarna If Skadeförsäkring och Nordea Fonder, som tillsammans sitter på 26,6 procent av aktierna och rösterna i Svedbergs, meddelat sin avsikt att teckna sina pro rata-andelar av emissionen.

Svedbergs kommer att använda emissionslikviden till att delvis amortera kreditfaciliteter samt stärka kapitalstrukturen efter förvärvet av Thebalux.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets