Svenska AR Packaging förvärvas för 1,45 miljarder dollar

Det svenska förpackningsbolaget AR Packaging med huvudkontor i Lund förvärvas för 1,45 miljarder dollar kontant av Graphic Packaging Holding Company som är noterat på New York-börsen, enligt ett pressmeddelande.
Dollarsedlar
Dollar. Foto: AP Photo/Jacquelyn Martin/TT
Säljaren i form av riskkapitalbolaget CVC Capital Partners har tidigare ryktats planera en försäljning till detta belopp.

Samgåendet med Graphic Packaging bedöms stärka den globala positionen och expanderar skalbarheten inom europeiska fiberbaserade förpackningsmarknader.

Förvärvet väntas addera 1,1 miljarder dollar i årlig försäljning och 160 miljoner i årlig justerad ebitda. Affären bidrar direkt till Graphic Packagings vinst per aktie och kassaflöde. Synergier förväntas på totalt 40 miljoner dollar över en period på 36 månader efter transaktionsstängning.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG