Svenska Mapillary köps upp av Facebook

Svenska kartbolaget Mapillary köps upp av Facebook för att bli en del av deras arbete med att skapa öppna karttjänster. Det skriver grundare och vd Jan Erik Solem på företagets blogg.
Facebook
De finansiella detaljerna är hemliga.

Mapillary har tidigare finansiellt backats upp av bland annat Sequoia Capital och Atomico som är Skype-grundaren Niklas Zennströms riskkapitalbolag. Sammantaget har man erhållit cirka 235 miljoner kronor i riskkapital, enligt Di Digital.

Det Mapillary rent konkret gör är att man samlar in miljontals bilder för att skapa 3D-versioner av stads- och trafikmiljöer. Dessa används senare som underlag för bland annat utveckling av karttjänster. Solem nämner i bloggen småföretagare som exempel på användare av tjänsterna.

Solem är sedan tidigare känd för att ligga bakom Polar Rose, ett IT-företag (ansiktsigenkänning) han sålde till Apple 2010.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.