Svenskarnas mest populära resmål

Resesöksajten Skyscanner har tagit reda på vilka resmål som var mest populära bland svenskarna under 2014.

Skyscanners lista bygger på vilka platser som hade mest sökningar på sajten i fjol. Listan domineras av europeiska huvudstäder. Toppar listan gör London, följt av Bangkok och Paris.

– Weekendresor till huvudstäder i Europa har under en lång tid varit populärt och den trenden höll i sig under 2014. Trots att Sverige inte kvalificerade sig till fotbolls-VM verkar det som att många svenskar upplevde VM på plats, säger Lisa Imlach, pr-manager på Skyscanner i ett pressmeddelande.

De mest sökta städerna i Afrika är Kairo och Casablanca medan New York och Los Angeles är populärast vad gäller Nordamerika och Santiago och Rio de Janeiro vad gäller Sydamerika.

I Asien toppar Bangkok och Peking listan och i Oceanien är de två svensktäta städerna Sydney och Melbourne mest populära.

Populäraste städerna:

1. London    

2. Bangkok    

3. Paris    

4. Berlin    

5. Amsterdam    

6. Barcelona    

7. Stockholm     

8. Istanbul    

9. New York

10. Helsingfors

Populäraste städerna för par:

1. London     

2. Bangkok    

3. Paris     

4. Barcelona      

5. Istanbul     

6. Berlin

7. New York   

8. Amsterdam

9. Stockholm

10. Rom

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.