Svenskt fastighetsbolag ett av UBS toppval

Det Stockholmsnoterade bolaget är fortsatt ett av UBS toppval inom noterade europeiska fastigheter. Man har sedan tidigare en köprekommendation på aktien.

Det framgår av en analysuppdatering på måndagen.

Andra UBS-toppval är Great Portland och British Land. Toppvalen, inklusive Hufvudstaden, bör enligt UBS kunna avkasta ”upp till” +20 procent medan man ser den noterade fastighetssektorn som helhet avkasta +10 procent.

Ser man till hela sektorns hyrestillväxt i jämförbart bestånd tror UBS på ett genomsnitt om +2,6 procent per år under perioden 2015-2018. Jämfört med UBS förväntningar om konsumentprisinflationen (KPI) är hyrestillväxten 1,0 procentenhet högre än den årliga KPI-tillväxten under perioden.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.