Sweco föreslår ytterligare utdelning

Teknikkonsulten Sweco föreslår en ytterligare utdelning på 3,10 kronor per aktie. Tidigare i år fick bolaget halvera det ursprungliga förslaget på 6,20 kronor per aktie på grund av osäkerheten som covid-19 orsakat.
Swecos VD Åsa Bergman.
Swecos VD Åsa Bergman.
Det uppges nu att marknadssituationen har stabiliserats och att det finns förutsättningar att betala resten av den ursprungliga föreslagna utdelningen.

Därutöver informerar bolaget att det tänker föreslå en aktiesplit på 3:1, det vill säga att bolagets aktie delas upp i tre nya aktier.

Dessa två förslag ska behandlas under en extra bolagsstämma planerad att hållas den 22 oktober. Bolagsstämman kommer på grund av covid-19 att genomföras utan fysisk närvaro och aktieägarna kan rösta endast genom poströstning.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets