Swedbank plockar in mediebolag i fokusportföljen

Swedbank plockar ut Skanska ur fokusportföljen och ersätter byggjättens aktie med Nent Group. Det framgår av en uppdatering på tisdagen.
Swedbank plockar in mediebolag i fokusportföljen - portfolj-900
Foto: Leif R Jansson/TT

En fortsatt återhämtning i ekonomin, låga räntor och stora stimulanser, ger en fortsatt strukturellt gynnsam miljö för risktillgångar, skriver Swedbank i sin fokusportfölj.

Främst består innehaven i portföljen av bolag som banken menar kommer att gynnas av en fortsatt sekventiell återhämtning i ekonomin. Nu plockas Skanska ur portföljen och ersätts av Nent Group, en ledande leverantör av underhållning inom media.

Swedbank menar att styrkan i Nent Groups erbjudande till stor del består i en hög investeringstakt i originalinnehåll och den unika portföljen av internationella sporträttigheter. Dessutom lockar en hög internationell expansionstakt.

”Givet den starka ställning bolaget har i Norden, drivet av dess nordiska originalinnehåll och dess sporträttigheter, samt den mycket höga internationella tillväxttakt som Viaplay nu står inför, finner vi bolaget attraktivt värderat”, skriver de.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG