Swedbank plockar in mediebolag i fokusportföljen

Swedbank plockar ut Skanska ur fokusportföljen och ersätter byggjättens aktie med Nent Group. Det framgår av en uppdatering på tisdagen.
Foto: Leif R Jansson/TT

En fortsatt återhämtning i ekonomin, låga räntor och stora stimulanser, ger en fortsatt strukturellt gynnsam miljö för risktillgångar, skriver Swedbank i sin fokusportfölj.

Främst består innehaven i portföljen av bolag som banken menar kommer att gynnas av en fortsatt sekventiell återhämtning i ekonomin. Nu plockas Skanska ur portföljen och ersätts av Nent Group, en ledande leverantör av underhållning inom media.

Swedbank menar att styrkan i Nent Groups erbjudande till stor del består i en hög investeringstakt i originalinnehåll och den unika portföljen av internationella sporträttigheter. Dessutom lockar en hög internationell expansionstakt.

Nent Group ökar omsättningen

”Givet den starka ställning bolaget har i Norden, drivet av dess nordiska originalinnehåll och dess sporträttigheter, samt den mycket höga internationella tillväxttakt som Viaplay nu står inför, finner vi bolaget attraktivt värderat”, skriver de.