Swedol budvinnare på börsen

Stockholmsbörsen handlades oregelbundet i den inledande handeln på måndagen.
Swedol budvinnare på börsen - borsen-omx-pil-neutral-700_binary_6973200.jpg

Från USA har det kommit tvetydiga besked om handelskonflikten mellan USA och Kina. På hemmafronten drar rapportsäsongen vidare främst med lite mindre bolag. Måndagen bjöd dock på få rapporter, men däremot ett bud på Swedol.

Vid 10-tiden var Stockholmsbörsens OMXS30-index ned 0,1 procent till 1.770. Aktier för 2,3 miljarder kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen. På de ledande Europabörserna noterades en blandad utveckling där Londonbörsen sjönk medan Parisbörsen handlades just ovanför oförändrade nivåer.

Momentum har lagt ett bud på Swedol om 46:50 kronor alternativt ett aktievederlag om 0,40 ny B-aktie i Momentum Group för varje A- respektive B-aktie i Swedol. Kontantbudet har en premie på 39 procent jämfört med Swedols stängningskurs på fredagen. Swedol-aktien svarade med en uppgång på 38 procent till 46:20 kronor.

På samma tema har Boels lagt ett bud på det finländska maskinuthyrningsbolaget Cramo på 13:25 euro per aktie. Cramo höjdes cirka 5 procent till 13:30 euro.

Bland de mest handlade storbolagen steg Astra Zeneca med 1 procent och Volvo stärktes med 0,9 procent. På nedsidan sågs Getinge med en nedgång på 0,8 procent följt av SCA som backade 0,5 procent.

H&M handlades exklusive rätt till den andra delen av utdelningen om 4:85 kronor utav totalt 9:75 kronor. H&M-aktien som var mest omsatta aktie sågs ned 3,3 procent eller 6:42 kronor.

SAS avancerade knappt 4 procent. DNB Markets har höjt sin rekommendation för flygbolagets aktie till köp från behåll med en höjd riktkurs till 20 kronor från 16 kronor.

Mekonomen sattes upp runt 5 procent. Både SEB och SHB har uppgraderat sina rekommendationer för aktien. SHB höjde sin rekommendation till behåll från sälj medan SEB höjde till köp från behåll.

ABG Sundal Collier har uppgraderat sin rekommendation för hjälmbolaget Mips till köp från behåll med en riktkurs på 190 kronor. Mips stärktes 2,6 procent.

Dagens Industri sätter köp för Pricer i måndagens utgåva av tidningen. Aktien klättrade upp 5,4 procent.

Börsveckan ger i det senaste numret köprekommendation för Enlabs, Inwido och Astra Zeneca. För Sportamore slopar tidningen sitt säljråd. Enlabs och Inwido steg med drygt 2 respektive något över 1 procent. Sportamore förbättrades 0,6 procent.

Oasmia Pharmaceutical var en förlorare med en nedgång på 16 procent. På måndagen meddelade forskningsbolaget villkoren i företrädesemissionen på 399 miljoner kronor. Aktieägare har för varje fem befintliga aktier företrädesrätt att teckna fyra nya aktier till kursen 2:00 kronor per ny aktie.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience