Symrise utlöser budplikt i Swedencare

Storägare Symrise har ökat sitt aktieinnehav i djurhälsobolaget Swedencare varigenom budpliktsgränsen har passerats. Swedencare rusar 15% på beskedet.
Symrise utlöser budplikt i Swedencare - Swedencare

Symrise har idag förvärvat ytterligare 2 300 aktier och äger därefter 47,62 miljoner aktier i Swedencare, vilket innebär att de äger 30% av kapitalet och rösterna i bolaget.

Budpliktsgränsen har därmed passerats och Symrise avser att lämna ett budpliktserbjudande avseende resterande aktier i Swedencare inom fyra veckor i enlighet med takeover-reglerna.

Aktierna förvärvades till 37,43 kronor per aktie. Det högsta priset som betalats av Symrise för aktier i Swedencare under de senaste sex månaderna var 37,50 kronor per aktie.

Symrise har anlitat SEB som finansiell rådgivare och Advokatfirman Vinge som legal rådgivare i samband med det potentiella erbjudandet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG