Systemair förvärvar italienskt bolag för nästan 350 miljoner kronor

Ventilationsbolaget Systemair har förvärvat italienska Sagicofim för 33,6 miljoner euro, motsvarande 348 miljoner kronor, på skuldfri basis. Det framgår av ett pressmeddelande.
Systemair förvärvar italienskt bolag för nästan 350 miljoner kronor - systemair-affarsvarlden-700_binary_6855494.png
Sagicofim är en internationell leverantör inom filtrering och luftdistribution. Bolaget omsatte förra året 36 miljoner euro (75 procent av omsättningen kommer från inhemska marknaden) med en ebitda på 4 miljoner euro.

”Sagicofims produktion av luftfilter utökar Systemairs produktprogram. Våra luftbehandlingsaggregat för sjukhusmiljöer och Sagicofims filterlösningar för operationssalar kompletterar varandra. Produkterna för luftdistribution stärker Systemair inom produktområdet och vi ser betydande synergier.”, säger Systemairs vd Roland Kasper.

Transaktionen väntas slutföras i maj, förutsatt den godkänns av italienska myndigheter.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco