Taylor Swift utsedd till Årets person av Time Magazine

Artisten Taylor Swift har blivit utsedd till Årets person av Time Magazine.
Taylor Swift utsedd till Årets person av Time Magazine - Argentina Taylor Swift
Taylor Swift. AP Photo / Natacha Pisarenko

Taylor Swift är bland annat aktuell med turnén ”The Eras Tour” som når Europa och Sverige under 2024.

”Swifts framgångar som artist – kulturellt, kritikermässigt och kommersiellt – är så många att det nästan känns meningslöst att räkna upp dem. Som popstjärna befinner hon sig i sällsynt sällskap, tillsammans med Elvis Presley, Michael Jackson och Madonna; som låtskrivare har hon jämförts med Bob Dylan, Paul McCartney och Joni Mitchell. Som affärskvinna har hon byggt upp ett imperium som enligt vissa uppskattningar är värt över 1 miljard dollar. Och som kändis – som på grund av att hon är kvinna granskas för allt från vem hon dejtar till vad hon har på sig – har hon länge fått konstant uppmärksamhet och vet hur hon ska använda den”, skriver Time.

Time utser varje år den person som anses ha varit mest inflytelserik och tongivande under året som gått. Förra året utsågs Ukrainas Volodymyr Zelenskyj till årets person. Tidigare har även Elon Musk, Greta Thunberg, Donald Trump, Joe Biden/Kamala Harris och Barack Obama blivit utnämnda.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder