Teknikaktier i topp på Wall Street

New York-börserna stängde svagt upp efter att inlett dagen med att backa. Det var svårt att se någon tydlig riktning på börsen under dagen utöver att IT-aktier hörde till dagens stora vinnare.

Företagstransaktioner var även i fokus under dagen med Pfizer som misslyckats köpa AstraZeneca och AT&T som köper ett bolag.

Dow Jones Industrial Average stängde upp 0,1 procent till 16.512. På den bredare marknaden steg S&P 500 0,4 procent till 1.885 medan Nasdaq Composite avancerade 0,9 procent till 4.126.

Räntan på den tioåriga obligationen var upp 2 punkter till 2,54 procent samtidigt som trettioårsräntan var upp 4 punkter till 3,39 procent.

”Vi har sett en hel del volatilitet men ingen tydlig riktning de senaste månaderna och det är vad som har blivit normen”, sade Joe Bell, aktieanalytiker på Schaeffer’s Investment Research, till Bloombergs.

Pfizers aktie klättrade 0,6 procent. Tidigare i dag fick läkemedelsjätten återigen nobben av brittisk-svenska Astra Zeneca trots att man i helgen höjde sitt indikativa bud två gånger och ökade kontantdelen i budupplägget.

Mobiloperatören AT&T meddelar att man förvärvar DirecTV, en affär som det ryktats om en tid. Köpeskillingen, bestående av både aktier och kontanter, blev på totalt 48,5 miljarder dollar. I de tidigare spekulationerna kring affären har 50 miljarder i köpeskilling nämnts. AT&T:s aktie backade 1,0 procent efter nyheten.

IT-aktier och Nasdaq-börsen gick starkast på måndagen. Bland vinnarna fanns Facebook som klättrade 2,1 procent, Netflix som var upp 4,2 procent och Apple som avancerade 1,2 procent.

Campbell Soup redovisade en lägre försäljning än väntat det senaste kvartalet och bolaget spår en svag utveckling under resten av året. Campbell Soup-aktien tappade 2,4 procent.

Av de planerade beskeden den här veckan är förhandsintresset störst inför centralbanken Federal Reserves senaste penningpolitiska protokoll, vilket presenteras på onsdag.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.