Tele2 och Deutsche Telekom säljer T-Mobile i Nederländerna

Deutsche Telekom säljer sin enhet i Nederländerna i vilken Tele2 deläger 25%. Affären görs med riskkapitalbolagen Warburg Pincus och Apax Partners och är värd 5,1 miljarder euro, motsvarande 51,8 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
T-Mobile.
T-Mobile. Foto: AP Photo/Bebeto Matthews, File/TT
När transaktionen är genomförd och betalningen mottagen avser Tele2:s styrelse att föreslå en extrautdelning på minst 11 kronor per aktie.

Transaktionen är föremål för sedvanliga stängningsvillkor, inklusive regulatoriskt godkännande och överläggning med medarbetarrepresentanter.

Deutsche Telekom bildade T-Mobile Netherlands 2003 och gjorde den till en av landets största telekombolag efter fusionen med Tele2:s landsverksamhet 2019.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets