Telia får bot på 240 miljoner

Stockholms tingsrätt har i dag meddelat dom i ett mål mellan Tele2 och Telia.

Tingsrätten ger Tele2 delvis rätt och dömer Telia att betala 240 miljoner kronor och ränta på beloppet från 2005.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bakgrunden är att Tele2 påstått att Telia missbrukat sin dominerande ställning gällande en återförsäljartjänst av bredbandsanslutningar (ADSL) under början av 2000-talet. Tele2 har ansett att Telias missbruk lett till skada för Tele2 och begärde ersättning med drygt 700 miljoner kronor. 240 miljoner i ersättning plus ränta blev Stockholms Tingsrätt beslut.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.