Telia Sonera i fokus på börsen

Stockholmsbörsen väntas inleda onsdagens session omkring nollan.

De amerikanska börsindexen steg till positivt territorium under tisdagen och jämfört med den svenska stängningen var indexen upp med omkring 0,1-0,2 procent. I Asien har det varit en viss uppgång i nattens handel.

På terminsmarknaden indikerar Euro stoxx 50 marginell uppgång i starten. De amerikanska börsterminerna pekar på oförändrade nivåer vid öppningen i eftermiddag.

Börsnyheterna har duggat tätt under morgonen med TeliaSonera i fokus.

Telia och Telenor har meddelat att de slår samman sina danska verksamheter där det gemensamma bolaget får en marknadsandel på 40 procent. De årliga effektivitetsvinsterna från samgåendet beräknas till minst 800 miljoner danska kronor.

Ica, som i nästa vecka håller kapitalmarknadsdag, har meddelat nya finansiella mål. Bolaget skruvar upp målet för rörelsemarginalen till 4,5 från 4,0 procent, liksom drar upp målet för avkastning på sysselsatt kapital till 10 procent från 9 procent.

Volvo kan i dag påverkas av lastvagnsstatistik från Nordamerika. Nettoorderingången för tunga fordon uppgick till cirka 41.000 fordon, vilket var en uppgång med 93 procent jämfört med motsvarande period i fjol. Även i oktober var procentökningen hög.

Affärsvärlden rekommenderar i senaste numret köp i Lundin Petroleum, Acando och New Wave.

Vidare bland rekommendationsnyheterna har Barclays Bank sänkt sitt råd för Africa Oil till jämvikt från övervikt.

Morgan Stanley har dragit ned rekommendationen på Astra Zeneca till undervikt från jämvikt.

Goldman Sachs har höjt rekommendationen för Oriflame till köp från neutral.

Nomura har graderat upp Tele2 till köp från neutral.

På de politiska planet misslyckades igår regeringen att få stöd för sina budget när SD meddelade att de avser att rösta för Alliansens budgetförslag. Regeringen kommer efter dagens budgetdebatt att meddela hur man går vidare. Det finns enligt bedömare flera alternativ: Avgång, nyval eller återförvisning av budgeten till finansutskottet.

Makrofronten domineras i dag av inköpschefsindex från tjänstesektorerna från viktiga länder. Från Kina kom i morse det officiella indexet in på oförändrad nivå. Den svenska motsvarigheten var marginellt starkare än väntat.

Vidare på makroagendan väntas intressanta jobbstatistik i form av ADP-rapporten som blir en aptitretare inför fredagens stora sysselsättningsrapport i USA. Från USA väntas också i kväll den månatliga konjunkturrapporten Beige Book.

Marknaden befinner sig också i väntläge inför ECB:s penningpolitiska nyheter i morgon.

Brentoljan är ned omkring 1 dollar per fat, jämfört med noteringen i går eftermiddag.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Moberg Pharma
Annons från VECKANS FÖRETAG