Teslas aktie handlas ned i förhandeln – kan bli tredje nedgångsdagen i rad

Elbilstillverkaren Teslas aktie handlas ned i den amerikanska förhandeln efter nyheter igår kväll om en olycka i en Model 3-bil där sex barn och en vuxen skadats.
Tesla-grundaren Elon Musk
Foto: Hanibal Hanschke/Pool AP/TT

Det var vid en publik skola i Storbritannien som en krasch med en Tesla Model 3 inträffade. Efter kraschen uppges en av personerna i bilen vara i kritiskt tillstånd medan tre andra fick potentiella allvarliga skador, skriver The Telegraph. Det är oklart om bilens funktioner för självkörning användes vid olyckan.

Vidare offentliggjordes det tidigt under gårdagen att amerikanska myndigheten för trafiksäkerhet inlett en utredning mot Teslas självkörningsfunktion, mot bakgrund av 11 identifierade krascher som skett sedan 2018 då den självkörande funktionen använts.

Teslas aktie handlas för närvarande ned cirka 1,6% i förhandeln, vilket innebär att det kan bli tredje nedgångsdagen i rad.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco