Tesla rusade på Wall Street

Börserna i New York steg på måndagen och återhämtade sig därmed från fredagens börsfall.
Wall Street

”Vi hade ett stort säljtryck i fredags så det är naturligt att vi får en rekyl, men vi tror att denna korrigeringsperiod har mer att ge”, sade Keith Lerner, på SunTrust Advisory till CNBC.

Dow Jones storbolagsindex stängde upp 0,5 procent till 28.399. Det bredare S&P 500-indexet steg 0,7 procent till 3.249, medan Nasdaqs kompositindex avancerade 1,3 procent till 9.273.

Kinas centralbank meddelade att utlåningskostnaderna sänks och att likviditet tillförs för att motverka de ekonomiska effekterna av coronaviruset.

Tesla rusade nästan 20 procent till 780 dollar. Argus Research har höjt riktkursen för elbilstillverkaren till 808 dollar, från tidigare 556 dollar, och upprepade rekommendationen behåll.

Nike steg 3,1 procent. Sportklädesmärkets aktie har lagts till på J.P. Morgans ”Analyst Focus List” då investmentbanken anser att den senaste tidens nedgång har gjort aktien köpvärd.

Ett Boeing-plan tvingades nödlanda på en flygplats i Madrid under kvällen på grund av ett tekniskt fel med landningsstället. Flygplanstillverkarens aktie sjönk 0,7 procent.

Apple har stängt alla sina butiker på fastlandet i Kina på grund av coronaviruset och de förväntas hålla stängt veckan ut. Aktien var ned 0,3 procent.

Bland övriga teknikaktier steg Microsoft 2,4 procent medan IBM var upp 1,8 procent.

Gilead Sciences stärktes 5,0 procent, efter att läkemedelsbolaget på fredagen uppgett att kinesiska myndigheter dragit i gång kliniska tester med bolagets preparat Remdesivir för behandling av coronaviruset.

Teleoperatören Verizon har nedgraderats till neutral från outperform av Credit Suisse. Aktien tappade 2,3 procent.

På makrofronten steg ISM inköpschefsindex för industrin till 50,9 i januari jämfört med 47,8 i december. Väntat enligt Bloomberg News prognosenkät var ett index på 48,5.

Oljepriset föll brant på måndagen på förnyad oro över coronavirusets effekt på efterfrågan. WTI-oljan sjönk under kvällen till under 50 dollar per fat, den lägsta notering på över ett år. Bland oljebolagen sjönk Exxon Mobil 2,2 procent efter en säljrekommendation av Goldman Sachs, med hänvisning till fredagens delårsrapport.

Räntan på den amerikanska tioåringen steg 2 punkter till 1,52 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco