Teslas inkludering i S&P 500 väntas resultera i historiskt hög aktivitet på amerikanska börsen

Elbilstillverkaren Tesla stundande inkludering i S&P 500-index väntas resultera i en historisk hög aktivitet på den amerikanska börsen. Det rapporterar CNBC.
Tesla
Foto: David Zalubowski/TT
På grund av bolagets storlek om cirka 580 miljarder dollar beräknas indexfonder köpa Tesla-aktier värda 80 miljarder dollar för att de ska kunna efterlikna S&P 500:s totala avkastning.

”På fundamental basis bör denna tsunami av handel inte förändra priserna, eftersom det inte sker någon förändring i de noterade företagens verksamhet. Det finns dock betydande förändringar i utbud och efterfrågan till följd av indexinkludering eller -exkludering, och det kan påverka och påverkar priserna”, skriver CNBC.

Forskning från bland annat Prem C. Jain antyder att det finns en så kallad ”indexeffekt” när bolag inkluderas eller exkluderas från indexet.

Tesla är upp 1% i dagens förhandel.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets