Thyssen Krupp utvidgar nedskärningarna till att omfatta 11 000 anställda

Tyska industrikonglomeratet Thyssen Krupp kommer att behöva dra ned med 11 000 anställda över de kommande tre åren. Samtidigt spås rörelseförlusten minska under det nya räkenskapsåret, enligt ett pressmeddelande.
Thyssen Krupp utvidgar nedskärningarna till att omfatta 11 000 anställda - thyssen-krupp-affarsvarlden-700_binary_6948537.jpg
Bolaget har i år redan sagt upp en del personal, vilket gör att man har kvar 7 400 anställda att göra sig av med under omnämnda perioden. Jämfört med de neddragningar om cirka 6 000 jobb som aviserades i maj 2019 handlar det om ytterligare 5 000 jobb som försvinner.

Det som tvingar bolaget till större uppsägningar är den långsiktiga marknadsutvecklingen och effekterna av coronaviruset.

I pressmeddelandet framgår det också att bolaget brände 5,5 miljarder euro i kassa under senaste räkenskapsåret (avslutades 30 september), vilket är en tredubbling jämfört med föregående år. Bolaget räknar med att årets kassaflöde blir negativt på 1,5 miljarder euro.

Vad gäller den förlusttyngda ståldivisionen väntas ledningen under våren vidta ”fundamentala” beslut kring det. Bolaget har pratat med potentiella köpare och fusionspartner om ståldivisionen för att lösa det kroniska problemet med överkapacitet. Enligt källor till Bloomberg News förs det också samtal med tyska regeringen om ett stödpaket på minst fem miljarder euro.

För det senaste räkenskapsåret minskade Thyssen Krupps orderingång rejält (-17%) på grund av en försvagad efterfrågan inom främst fordonsindustrin.

För 2020/2021 räknar Thyssen Krupp med en betydande förbättring av justerat rörelseresultat till en förlust på ett medelhögt tresiffrigt tal. Det kan jämföras med en förlust på 1,6 miljarder euro under det nu avslutade året.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco