Tieto Evry bättre än väntat

It-konsulten Tieto Evry redovisar en omsättning och ett justerat rörelseresultat som var högre än väntat under fjärde kvartalet.
Tieto Evry bättre än väntat -

– Jag är stolt över det goda resultat som Tieto Evry levererade under det fjärde kvartalet. Det var ett kvartal som satte punkt för ett år med stora transformationer. Årets största händelse var samgåendet mellan Evry och Tieto, som avslutades den 5 december 2019. Samgåendet ger fantastiska fördelar för våra kunder och integrationsarbetet fortsätter som planerat, säger vd Kimmo Alkio i en kommentar.

Omsättningen steg 28,7 procent till 542,8 miljoner euro (421,9). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 497. I lokala valutor var intäkterna upp 2 procent.

Justerat rörelseresultat utföll på 71,4 miljoner euro (51,0), väntat var 66, med en justerad rörelsemarginal på 13,2 procent (12,1).

Resultatet efter skatt blev 12,0 miljoner euro (35,6), analytikerkonsensus 31.

Tieto Evry föreslår 1,27 euro per aktie i utdelning (1,45) uppdelat på två tillfällen.

För 2020 räknar bolaget med att det justerade rörelseresultatet stiger jämfört med det gångna året.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets