Tinder ska rulla ut egen virtuell valuta, ska få kunderna att spendera mer

Dejtingtjänsten Tinder ska rulla ut en egen virtuell valuta för att få kunderna att spendera mer pengar men även tid i appen. Det skriver Bloomberg News.
Tinder, match.com
Tinder-app. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix / TT
Användare ska kunna belönas med valutan för att vara aktiv på plattformen samt för att uppdatera profilen med mera. Valutan ska sedan gå att nyttja för att köpa funktionerna ”super likes” eller ”boosts” i appen. Den ska även gå att köpa för vanliga pengar.

Funktionen ska först rullas ut i Australien och därefter lanseras i USA. Tidiga experiment har visat på uppmuntrande resultat enligt Gary Swidler som är finanschef i Tinder-ägaren Match Group.

Tinder har traditionellt sätt haft en ”freemium”-affärsmodell där många funktioner är gratis och en del kostar pengar. Det nya draget skulle kunna öka intäkterna per kund.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco