Tokyo ledde uppgångar i Asien

Den japanska aktiemarknaden var på gott humör på onsdagen med stöd av en svagare yen. Resten av regionen tog det lite lugnare inför fredagens amerikanska sysselsättningsstatistik.

På Tokyobörsen ökade Nikkei 225 med 1,0 procent till 16.887 och det bredare Topix var upp 1,3 procent till 1.330.

Japans centralbank kommer att använda alla tillgängliga penningpolitiska verktyg för att nå inflationsmålet om 2 procent. Det sade den japanska centralbanksledamoten Yukitoshi Funo under natten, enligt Market News International.

“För den japanska ekonomins framtid måste vi vända det ihållande deflationstänkandet men vi är fortfarande halvvägs till att nå inflationsmålet”, sade han.

Den försvagade japanska valutan drog upp aktiekurserna för landets stora exportföretag. Hitachi höjdes 2,5 procent, Nissan 1,2 procent och Sharp 5,9 procent.

Japanska banker gick också starkt på onsdagen med Mitsubishi UFJ upp 4,2 procent och Nomura 3,4 procent.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här