Trainimal minskar omsättning

Trainimal, som erbjuder individanpassad träning och kostrådgivning digitalt, redovisar minskande omsättning under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseförlusten minskade.
Trainimal minskar omsättning - trainimal

Omsättningen sjönk 32,1 procent till 3,6 miljoner kronor (5,3).

Ebitda-resultatet blev -0,8 miljoner kronor (-2).

Rörelseresultatet blev -1,2 miljoner kronor (-2,3). Resultatet före skatt var -1,3 miljoner kronor (-2,4). Resultat per aktie hamnade på -0,56 kronor (-1,00).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -1,0 miljoner kronor (-0,7).

”Vår resa mot lönsamhet är på god väg, vi har minskat våra kostnader totalt sett med mer än hälften och resultatet är förbättrat med 61 procent. Det går åt rätt håll, men vi är inte riktigt klara ännu. Fortfarande är målet att minst uppnå neutralt kassaflöde under året”, uppger vd Olga Rönnberg.

Trainimal-chefen skriver att det är tydligt att kunderna är oroade för sin ekonomi och de väljer hellre den lägre prissatta tjänsten Basic. Rönnberg menar att huvudsaken är att kunderna stannar och inte lämnar bolaget. Hon beklagar också att bolaget fått dra ned på sin personalstyrka.

Trainimal, Mkr Q2-2022/2023 Q2-2021/2022 Förändring
Nettoomsättning 3,6 5,3 -32,1%
EBITDA -0,8 -2
Rörelseresultat -1,2 -2,3
Resultat före skatt -1,3 -2,4
Resultat per aktie, kronor -0,56 -1,00
Kassaflöde från löpande verksamhet -1,0 -0,7
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets