Transcendent Group vill till Nasdaq First North Premier

Konsultbolaget Transcendent Group, specialiserat inom Governance, Risk och Compliance (GRC), avser notera bolagets aktier på handelsplattformen Nasdaq First North Premier.

Det framgår av ett pressmeddelande där det uppges att prospektet väntas släppas i början av nästa vecka.

Ett eventuellt erbjudande kommer att genomföras på ett pris om 31 kronor per aktie, motsvarande ett marknadsvärde om cirka 170 miljoner kronor före kapitaltillskottet.

Erbjudet väntas bestå av en nyemission på 30 miljoner kronor före transaktionskostnader samt en försäljning av befintliga aktier från huvudägarna motsvarande cirka 20 miljoner kronor.

Huvudägarna väntas sammanlagt äga 57,4 procent av bolaget efter erbjudandet.

Swedbank Robur har åtagit sig att förvärva aktier till ett värde om cirka 18 miljoner kronor, motsvarande cirka 36 procent av erbjudandet. Åtagandet är förenat med vissa villkor.

“Transcendent Group är ett värderingsstyrt bolag som genom sin kultur särskiljer sig på GRC-marknaden, och därigenom attraherar erfarna medarbetare som i sin tur attraherar kunder”, säger Martin Malm som är vd för Transcendent.

“Detta är en strategi som fungerar på alla marknader där efterfrågan på Transcendent Groups tjänster finns. Bolag likt Transcendent Group brukar vanligtvis vara partnerägda, och en notering skulle således innebära att vi blir ett unikt börsbolag med en stark position i en snabbväxande och ständigt aktuell bransch”, fortsätter Martin Malm.

Transcendent har följande finansiella mål:

-En årlig omsättningstillväxt om minst 30 procent över en treårscykel.

-Även under stark tillväxt och expansion är målsättningen att bibehålla en ebitda-nivå om minst 7 procent.

-Allt eftersom verksamheten expanderar och omsättningen relaterat till högmarginalaffärsområdet Regtech ökar, förväntas ebitda-marginalen kraftigt förstärkas med målsättningen om en ebitda-marginal om minst 25 procent och en omsättning om 1,2 miljarder kronor år 2025.

Avanza Bank är finansiell rådgivare till Transcendent Group i samband med erbjudandet. Kanter är legal rådgivare.

Första dag för handel i aktien på Nasdaq First North Premier är beräknad till omkring vecka 43, alltså runt den 21-25 oktober.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.