Traton möblerar om i toppen – Scania-chefen blir ny VD

Fordonstillverkaren Traton möblerar om i toppen sedan det stått klart att såväl VD Matthias Gründler och CFO Christian Schulz lämnar företaget nu i utgången av september. Ny koncernchef blir Christian Levin, som parallellt fortsatt också kommer att leda Scania.
Traton, Scania
Gründler har varit VD sedan år 2020, innan dess var han finansdirektör.

Annette Danielski, chef för Corporate Finance på Traton blir ny CFO.

”Det är en ära att utses till VD för Traton samtidigt som jag fortsätter som vd för Scania. När jag blickar framåt kommer fokus att vara på att transformera verksamheten i nya teknikområden och nya geografier, samtidigt som vi drar nytta av synergier genom modularisering och skalbarhet”, säger Christian Levin.

Levin uppger vidare att bolaget kommer att arbeta vidare med den strategi som ledningen spikat, men att man lägger in en ny växel. Strategin inkluderar ett starkare fokus på hållbarhet, inte minst genom e-mobility, digitalisering och uppkoppling; fortsatt integration av Navistar och tillväxt på den nordamerikanska marknaden, samt fortsatta investeringar i Kina de kommande åren, skriver Traton.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.