Tratons preliminära siffror krossar förväntningarna

Fordonstillverkaren Traton redovisar klart bättre än väntade preliminära siffror för det första kvartalet, enligt ett pressmeddelande.
Tratons preliminära siffror krossar förväntningarna - 22225-031
Traton Scania

Intäkterna spås uppgå till cirka 11,2 miljarder euro (8,5), att jämföra med Bloombergs analytikerkonsensus på 10,46 miljarder euro.

Antalet sålda enheter uppgår till cirka 84 600 (67 767).

Det justerade rörelseresultatet landar på 935 miljoner euro (402), väntat 714,2 miljoner euro, vilket ger en rörelsemarginal på cirka 8,4 procent (4,7).

”Med stöd av en fortsatt stark efterfrågan på kommersiella fordon, förbättrade produktionsnivåer och en stark produktpositionering har Traton Group under de första tre månaderna 2023 haft en mycket stark utveckling som klart överträffar marknadens förväntningar”, heter det.

Dotterbolaget Scania uppvisar ett justerat rörelsemarginal på cirka 550 miljoner euro med en rörelsemarginal på 13,3 procent, medan motsvarande utfall för Man Truck & Bus är cirka 195 miljoner euro respektive 5,8 procent.

Orderingången är på cirka 68 500 enheter (95 594). Den lägre orderingången beror på att Traton är fortsatt restriktiva med att ta emot nya ordrar och har redan en mycket stor orderstock. Efterfrågan på marknaden beskrivs som fortsatt stark.

Nettokassaflödet väntas bli på cirka 735 miljoner euro.

Traton släpper sin fullständiga rapport för det första kvartalet den 2 maj.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets