Triss i köpråd från Affärsvärlden

I veckans nummer får en norsk konsult, en smyckesjätte samt ett tjänsteföretag köprekommendationer.

Data Respons har haft en fantastisk resa så här långt och vi tror att det är bäddat för en fortsättning. Aktien bör kunna uppvärderas till att bättre återspegla framtidsutsikterna med bra tillväxt och lönsamhet.

Köp attraktiv norsk konsultANALYS Förvärvsförmågan och bra lönsamhet gör aktien intressant.

Med en slimmad, global märkesplattform vars finansiella leverans gör branschkollegor gröna av avund så ser Affärsvärlden god anledning att vara exponerad mot Pandoras krisvärderade aktie. Är smyckesbolaget inte uppköpt innan vi fått kvittot på omställningen är Pandora en av närmsta års få nordiska storbolagsaktier med fundamentalt motiverad flerdubblarpotential. Köp med riktkurs 1 100 danska kronor. Risknivån är medelhög.

Köp smyckesjätte värd riskenANALYS Börsen har räknat ut Pandora i förtid. Smyckesjättens aktie kan flerdubblas från dagens krisvärdering.

På Affärsvärldens prognoser för 2020, där vi räknar med positiva effekter från fjolårets förvärv, faller Coors p/e-tal mot 16. Det är en klar rabatt mot sektorsnittet på 21 enligt analytikerkonsensus i databasen Factset. Dessutom behåller Coor sitt mål att dela ut runt hälften av det justerade nettoresultatet. I fjol landade utdelningen på 4 kronor per aktie, vilket motsvarar en direktavkastning runt 5 procent. Affärsvärlden behåller köprådet och skruvar upp riktkursen till 91 kronor.

Köpvärd service för portföljenFjolårets köpräd bäddar för kurslyft i tjänsteföretaget.

Från ett summan-av-delarna-perspektiv ser Net Insight klart intressant ut och bolaget förefaller tveklöst vara på rätt väg med en bantad kostnadskostym och ett tydligare fokus. Redan nu kan aktien vara intressant som långsiktig högriskaktie. Affärsvärlden väljer dock att fortsatt stå vid sidan om tills finansieringsläget klarnat.

Vänta med spännande teknikbolagANALYS Net Insight förefaller vara på rätt väg under en ny ledning. Frågetecken kring framtida kapitalbehov gör dock att Affärsvärlden väljer att stå vid sidan om. OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.