Twitter och Boeing vinnare på Wall Street

Veckans fina börshumör i New York fortsatte även på torsdagen efter att Kina lovat halverade tullar på amerikanska importvaror till ett värde om cirka 75 miljarder dollar.

Dow Jones storbolagsindex stängde upp 0,3 procent till 29.380. Det bredare S&P 500-indexet steg 0,3 procent till 3.346 och Nasdaqs kompositindex avancerade 0,7 procent till 9.572.

Sektorsvis var det kommunikationsbolagen som gick starkast, där Twitter vägde tungt. Mikrobloggen rusade drygt 15 procent efter att ha redovisat sitt första kvartal med miljardomsättning i dollar.

Boeing blev vinnaren på Dow Jones trots att ett nytt mjukvarufel har upptäckts i den problemtyngda 737 Max-modellen. Bolaget försäkrade dock att bakslaget inte skulle påverka målet att få planen tillbaka i trafik under mitten av 2020. Aktien steg 3,6 procent.

Qualcomm överträffade analytikernas prognoser med resultatet för det gångna kvartalet och även intäkterna var starkare än väntat. Halvledarbolaget påpekade dock i rapporten att virusutbrottet i Kina kan komma att påverka marknaderna framöver. Aktien sjönk 0,3 procent.

Bristol-Myers Squibbs rapport innehöll intäkter som var klart bättre än väntat, med hjälp av köpet av Celgene, och aktien avancerade 2,3 procent.

Fordonsjätten Fiat Chrysler handlades 0,4 procent högre efter sin kvartalsrapport.

Tesla, som tillfälligt har stängt sina butiker i Fastlandskina på grund av utbrottet av coronavirus, återhämtade sig efter onsdagens ras. Aktien var upp 1,9 procent.

Försäkringsbolaget Cigna steg 2,6 procent efter att ha redovisat vinst och intäkter som överträffade analytikers förväntningar.

Kosmetikabolaget Estee Lauder slog förväntningarna gällande vinst såväl som intäkter och aktien steg 5,1 procent. Bolaget varnade dock för coronavirusets inverkan inför kommande kvartalsrapport.

Antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA sjönk med 15.000 personer till 202.000 personer, under vecka 5. Analytiker hade räknat med 215.000 nya sökande av arbetslöshetsunderstöd, enligt Bloomberg News snittprognos.

Räntan på den amerikanska tioåringen var ned 1 punkt till 1,64 procent.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här