Twitter tillbaka på noteringskursen

Investerarna tycks ha tappat tålamodet när det gäller Twitters strategi och ledningsproblem. Aktien har rasat med över 25 procent i år och stängde på torsdagen på 26 dollar, exakt samma kurs där Twitter prissatte sin notering på New York-börsen i november 2013.

Problemen för Twitter har framför allt varit kopplat till en allt långsammare användartillväxt och att många nya användare upplevt en hög tröskel för att börja använda tjänsten.

Dessutom har bolaget drabbats av ett stort antal avhopp bland chefer och i dagsläget är det fortfarande oklart vem som ska ta över som ny vd. I juni stod det klart att Dick Costolo klev av som vd och tills vidare har en av grundarna, Jack Dorsey, tagit över som tillfällig vd.

På torsdagen föll Twitter-aktien med 5,8 procent och stängde därmed på 26 dollar, efter att tillfälligt ha handlats under den kursen. Det innebär att samtliga investerare som köpt aktien över börsen nu ligger minus eller i bästa fall med ett oförändrat innehav, nästan två år efter börsnoteringen.

I november 2013 när Twitter debuterade på börsen öppnade aktien upp vid 45,10 dollar och stängde på 44,90, alltså en uppgång med hela 70 procent. Månaderna därefter rusade kursen vidare till cirka 75 dollar men sedan dess har det varit en successiv utförslöpa och den tidiga succén har bytts till vad som mer kan klassas som ett fiasko.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets