Tysk flygstrejk inleddes i dag

Strejken är en upptrappning av en flera månader lång konflikt om löner och arbetsvillkor.

Flygstrejken vid Lufthansas dotterbolag Germanwings inleddes planenligt på måndagsmorgonen. Kabinpersonalens fack UFO varnar för att den varslade tredagarsstrejken kan bli långvarigare än så.

En lista på flygbolagets sajt visar att 182 flygningar är inställda, mestadels mellan inhemska storstäder som Berlin, Köln, Hamburg och München. Men även vissa utländska linjer påverkas.

Även vissa av Eurowings, som också ingår i Lufthansafamiljen, flygningar påveras av strejken, främst till Österrike och Schweiz.

Strejken är en upptrappning av en flera månader lång konflikt om löner och arbetsvillkor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG