Uber faller i förhandeln på Wall Street

En fortsatt uppgång väntas på USA-börserna när handeln kommer i gång på tisdagen.

Hopp om lättnader i handelskonflikten mellan USA och Kina hölls vid liv efter uppgifter i flera medier om att USA överväger att slopa vissa tullar för att säkra ett fas ett-avtal.

Före börsöppningen presenterades statistik som visade att USA:s samlade underskott i handelsbalansen minskat till 52,5 miljarder dollar i september. Det var i stort sett i linje med analytikernas förhandstips, som låg på ett underskott på 52,4 miljarder dollar, enligt Bloomberg News snittprognos.

Vid 14.45-tiden hade terminen för S&P 500 stigit 0,2 procent från måndagens stängning. Terminerna för Dow Jones industriindex och för Nasdaq 100 var upp 0,3 procent.

Veckan inleddes med uppgångar i New York då S&P 500 och Dow Jones stängde 0,4 procent högre på måndagen och Nasdaq gick upp 0,6 procent. Även i Asien sågs fortsatta indexuppgångar överlag under tisdagen och i Europa steg Parisbörsen och London 0,2-0,4 procent.

Den positiva pristrenden i råoljan, som inleddes i fredags, höll i sig under tisdagen. Bland basmetallerna var prisutvecklingen mer blandad med uppgång för koppar och zink medan nickel och aluminium backade.

På aktiefronten stack Uber ut med en nedgång för aktien på 7,1 procent i förhandeln. Efter måndagsbörsens stängning presenterade nättaxitjänsten en kvartalsrapport med något högre intäkter och lägre förlust än väntat. Bruttobokningarna, något som investerare bevakar noga, var dock sämre än förväntat.

Verkstadsbolaget Kennametal, som bland annat konkurrerar med Sandvik, handlades drygt 1 procent lägre. Kvartalsrapporten, som lades fram på måndagskvällen, innehöll ett resultat och en omsättning som låg i linje med de tidigare angivna preliminära siffrorna och överensstämde med analytikernas förväntningar.

Senare på tisdagen väntas ett pärlband av amerikansk statistik. Klockan 15.45 får vi Markits USA-tjänste-PMI för oktober samt JOLTs-data för september och en kvart senare väntas ISM:s tjänsteindex för oktober.

Före börsöppningen sade Fedchefen i Richmond, Thomas Barkin, att en osäker ekonomisk och politisk miljö kan göra centralbankens penningpolitiska alternativ mindre effektiva nu.

Ett anförande från Fedledamoten Robert Kaplan väntas senare under kvällen, klockan 18.40.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här