UBS sänker gruvbolaget

UBS sänker rekommendationen för Boliden till neutral, från tidigare köp. Riktkursen höjs dock till 180 kronor, från tidigare 170 kronor.

Men UBS ser ändå relativt ljust på Boliden. Analytikerhuset sänkte nyligen sina prisprognoser för bland annat järnmalm och aluminium.

”Ser man framåt har vi en tydlig preferens för zink, koppar och nickel före järnmalm, kol och aluminium”, skriver UBS i analysen av gruvsektorn.

Och på medellång sikt anser UBS också att Boliden är det ”mest attraktiva” sättet att satsa på en återhämtning i zink- och kopparpriserna.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.