Uppgången på Wall Street kom av sig

USA-börserna fick initialt stöd av en duvaktig Janet Yellen på onsdagen men allt eftersom handelsdagen fortskred rann uppgången ut i sanden.

”Vi bevakar mycket noga vad som händer på globala finansiella marknader. Det verkar som att turbulensen beror på policyn i Kina och nedgången i oljepriset. Vi har dock ännu inte sett någon avmattning i BNP-tillväxten, vare sig i USA eller globalt. Penningpolitiken följer inte en utstakad kurs, den beror på inkommande data”, sade Janet Yellen vid utfrågningen i kongressen.

Centralbankschefen tror att det är större sannolikhet för en höjning än en sänkning vid nästa styrränteförändring.

Storbolagsindexet Dow Jones Industrial Average var vid stängningen ned med 0,6 procent till 15.915. Det bredare indexet S&P 500 var oförändrat vid 1.852 medan tekniktunga Nasdaq Composite stärktes 0,4 procent till 4.284.

Räntan på den tioåriga obligationen var ned 3 punkter till 1,70 procent samtidigt som trettioårsräntan var ned 3 punkter till 2,52 procent.

”Man kan diskutera om vi är i en bear market eller inte. Om vi är i en nedgångsmarknad så tror jag den blir ganska kortvarig”, säger Brad McMillan vid Commonwealth Financial till CNBC.

”Stora blue chips har fallit med runt 25 procent. Det är snarare dags att börja plocka upp dessa stora stabila aktier än att dra ned på börsexponeringen”, säger Robert Luna, finansrådgivare vid Surevest Wealth Management, till CNBC.

Flygbolagen hörde till vinnarna i spåren av det låga oljepriset. Delta Airline lyfte 3,1 procent och American Airlines 2,6 procent.

Staples har fått EU:s godkännande att genomföra köpet av kontorsmaterialbolaget Office Depot, värd 6,3 miljarder dollar. Aktien steg 0,1 procent.

Tv-aktören Time Warner höjde sin prognos för det justerade resultatet 2016 och lanserade samtidigt ett återköpsprogram på aktier till ett värde av 5 miljarder dollar. Resultatet för det fjärde kvartalet innehöll dock en svag försäljning pressad av en stark dollar och frånvaro av starka filmlanseringar under kvartalet. Aktien handlades ned 0,8 procent.

Tesla får svårare att dra in nytt kapital utan att spä ut aktieägarna till följd av kursnedgången i elbilsföretaget, skriver Wall Street Journal. Aktien var ned 3,1 procent.

Disney rapporterade högre försäljning och resultat än väntat för det brutna räkenskapsårets första kvartal. Orsaken var ett bra utfall med Star Wars. Däremot gick det sämre för kabelnätverket ESPN som rapporterade lägre resultat, färre abonnenter och högre programkostnader för kvartalet. Aktien föll 3,8 procent.

Solkraftsföretaget Solar City rapporterade också bättre resultat än väntat i senaste kvartalet. Men antalet installationer var färre än förväntat och aktien rasade 29 procent.

Efter börsens stängning kommer Cisco med sin delårsrapport. Aktien var ned 0,6 procent inför rapporten. Även Twitter rapporterar efter stängningen och aktien ökade 4 procent inför sifferredogörelsen.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.