Upprepade köpråd för MTG efter senaste affären

MTG:s strategiska grepp ses som vettigt av såväl Nordea och Handelsbanken, som upprepar sina köprekommendationer.
MTG
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
MTG har meddelat att man köper ytterligare aktier i tyska spelutvecklaren Innogames och att man bildar ett nytt holdingbolag för sina speltillgångar, ett beslut som Nordea menar är strategiskt vettigt.

Storbanken upprepar sin köprekommendation och höjer sin riktkurs, SOTP, till 153 kronor, från tidigare 149, enligt en analys.

Banken har även talat med bolaget och intrycket är att MTG genom att skapa ett eget holdingbolag för spelbolagen kan bli mer förvärvsdrivna. Det verkar enligt Nordea strategiskt vettigt.

Handelsbanken skriver i en analys att affären stärker verksamheten i samband med det nya holdingbolag som bildas samtidigt. Det kan diversifiera spelportföljen och möjliggör ökade synergier.
Rekommendationen köp upprepas med riktkursen 165 kronor per aktie.

MTG:s vinst per aktie kommer att öka då resultaträkningen får en positiv effekt av minskade minoritetsintressen relaterade till Innogames.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco