USA auktionerar ut bitcoin

Den amerikanska federala myndigheten, United States Marshals Service, USMS,tillkännagav under onsdagen att de tänker auktionera ut 50.000 bitcoins som beslagtagits från den svarta marknaden Silk Road. Det skriver Dealbook.

Auktionen för de beslagtagna bitcoin, som värderas till nästan tolv miljoner dollar, är tilltänkt att hållas den 5 mars. Det kommer vara den tredje auktionen som hålls av USMS. Den senaste hölls för mer än två månader sedan. Även då erbjöds 50.000 bitcoins till försäljning.

De beslagtagna bitcoin, totalt 144.336 av dem, tillhörde tidigare till Ross Ulbricht. Ulbricht, som är fängslad, anklagas för att ha drivit den svarta marknaden Silk Road där köpare och säljare kunde handla i allt från droger till beställningsmord.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.