USA-börserna föll tillbaka efter Trumps tal

 New York-börserna handlades initialt upp, men föll sedan tillbaka på tisdagen.

Dow Jones storbolagsindex var vid stängning oförändrad vid 27.692. Det bredare S&P 500 steg 0,2 procent till 3.092. Nasdaqs kompositindex avancerade 0,3 procent till 8.486.

Sektorvis presterade hälsovård och råvarubolag, medan fastigheter tyngde.

En viss besvikelse kunde skönjas bland marknadsaktörer efter att USA:s president, Donald Trump, talat men få nya insikter kunnat dras om hur handelssamtalen mellan USA och Kina fortlöper. Det som förmedlades var dock att ett avtal kan vara på plats inom kort och att om Kina inte önskar det avtal som bjuds så kommer de straffas hårt med tullar.

Trump: Tullarna höjs avsevärt utan avtalOm det inte blir ett avtal mellan USA och Kina kommer tullarna höjas avsevärt. Det sade USA:s president, Donald Trump, vid frågestunden på anförandet vid Economic Club of New York. 

Vita husets ekonomiska rådgivare, Larry Kudlow, uppgav efter talet att han fått i uppdrag att utreda möjligheten till nya skattesänkningar för den amerikanska medelklassen, något som han dock betonade låg långt fram i tiden.

Bland enskilda aktier hade Walt Disneys omtalade tjänst Disney+ premiär på tisdagen, med ett utgångspris på 6:99 dollar per månad. Disney har lagt över 3 miljarder dollar på teknik och innehåll till storsatsningen och aktien var upp 1,3 procent.

Rockwell Automation, som konkurrerar med ABB inom automation, publicerade sin kvartalsrapport för det fjärde kvartalet, vilken slog förväntningarna. Bolaget höjde även prognoserna för helåret 2020, vilket fick aktien att handlas upp cirka 10 procent. Rockwell förväntar sig nu en justerad vinst per aktie på 8:70-9:10, mot tidigare snittestimat om 8:52 dollar per aktie.

Tencent Music, ett dotterbolag till det kinesiska nätkonglomeratet Tencent och en konkurrent till Spotify, ökade under tredje kvartalet intäkterna med 31 procent till 910 miljoner dollar. Nettoresultatet steg 6,4 procent till 144 miljoner dollar. Andelen betalande användare steg med 42 procent till 35,4 miljoner, vilket är historiskt högt för bolaget som hittills haft betydligt färre betalkunder än många av sina konkurrenter.

Resultatet räckte dock inte för marknaden som handlade ned aktien cirka 8 procent.

Uber backade 1,6 procent. Bolagets grundare och fram tills relativt nyligen också vd, Travis Kalanick, har sålt aktier i nättaxitjänsten för omkring en halv miljard dollar, sedan lockup-perioden i samband med börsnoteringen löpt ut.

Visa har köpt en “betydande minoritetsandel” i den nigerianska betalningsplattformen Interswitch. Officiell finansiella data har inte offentliggjorts, men enligt Sky ska Visa ha betalat 200 miljoner dollar för en ägarandel på 20 procent. Visa steg 0,1 procent.

Mejeriproducenten Dean Foods, USA:s största, har lämnat in en konkursansökan, och är i samtal med Dairy Farmers of America om en potentiell försäljning.

Elbilstillverkaren Tesla avancerade 1,4 procent, sedan bolagets vd, Elon Musk, uppgivit att man planerar att börja producera bilar i “Berlinområdet”. Fabriken skulle bli Teslas första produktionsfacilitet i Europa.

Räntan på den amerikanska tioåringen var ned 3 punkt till 1,91 procent.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här