USA har ratificerat Sveriges och Finlands ansökningar till Nato

USA har nu formellt ratificerat Sverige och Finlands Natoansökningar efter att tidigare i augusti godkänt dem. President Joe Biden beskriver det som ett viktigt steg och gratulerar båda länderna, rapporterar Omni och SVT.
USA har ratificerat Sveriges och Finlands ansökningar till Nato - Biden NATO
President Joe Biden skakar hand med Karin Olofsdotter, Sveriges ambassadör i USA, efter att ha undertecknat Sveriges och Finlands Nato-ansökningar. Från vänster, vicepresident Kamala Harris, Biden, Olofsdotter och Mikko Hautala, Finlands ambassadör i USA (AP Photo/Susan Walsh

Biden undertecknade igår det dokument som innebär att USA officiellt godkänner ansökningarna. ”Med Finland och Sverige blir vi starkare än någonsin”, sade Biden.

Statsminister Magdalena Andersson tackar i en tweet för presidentens ”starka och viktiga stöd”. 23 av de 30 länder i Nato har nu ratificerat ansökningarna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets