USA inför fler vintullar från Tyskland och Frankrike

För första gången ska tariffen appliceras på viner med alkoholhalter överstigande 14%, som tidigare har varit undantagna.
USA inför fler vintullar från Tyskland och Frankrike - vin-700_binary_6845677.jpg

USA ska införa importtullar om 25 procent på fler viner från Tyskland och Frankrike. Detta gäller från och med den 12 januari. Det rapporterar Wall Street Journal.

För första gången ska tariffen appliceras på viner med alkoholhalter överstigande 14%, som tidigare har varit undantagna.

Andra varor som blir föremål för de nya importtullarna är konjak i premiumsegmentet som kostar 38 dollar eller mer per liter. Importtullarna gäller även vissa flygplansdelar.

Importtullarna riktar sig mot just Frankrike och Tyskland eftersom USA anser att de två länderna har tillhandahållit de största subventionerna till Airbus, som är oförenliga med WTO-regler.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets